tai chiCursussen
khong
logo

Levend Bloed Analyse
De opleiding Bloed Analyse omvat 6 lesdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. De opleiding wordt bij voldoende aanmeldingen in september / oktober gegeven. Er is plaats voor max. 10 studenten.

Levend Bloed Analyse.
Deze opleiding is er op gericht om je op te leiden als zelfstandig werkzame “bloed analist”. Dat wil zeggen dat je aan het eind van de opleiding de kennis en de vaardigheden bezit die nodig zijn om iemands bloed te analyseren op afwijkingen volgens de methoden van levend bloed analyse en de vrije radicalen test, en om de resultaten te kunnen uitleggen aan de eigenaar van het bloed. Tijdens de opleiding wordt ook gebruik gemaakt van de Chinese Diagnostiek en worden bloedbeelden Chinees en Westers verklaard.

De opleiding omvat zes elementen:

microscopie               – het werken met een microscoop
bloed morfologie      – informatie over het bloed en de bloedcellen
uitvoering                   – bloedprikken en het waarnemen van de kwaliteit van de  bloedcellen

interpretatie van waarnemingen – het vertalen van de waarnemingen naar Westerse bekende begrippen (die ook in ziekenhuizen gehanteerd worden) en Chinees Geneeskundige begrippen   
                            
werken volgens de fase contrast en helderveld methode

werken volgens de donkerveld methode

De opleidingsmap bevat alle theoretische informatie die je nodig hebt. De praktijklessen zorgen voor de essentiële oefening van alle te verrichten handelingen. We zullen meerdere praktijkopstellingen (microscoop, camera en monitor) gebruiken tijdens deze opleiding waardoor iedere cursist ruim voldoende de praktijk kan oefenen tijdens de lesdagen.

De microscoop
Wanneer je tot aanschaf wilt overgaan van een praktijkopstelling (donkerveld microscoop en camera) en kleine benodigdheden (prikpen, microscoopglaasjes, e.d.) liggen rond de €1600 tot € 2600 euro. Alles bij elkaar een redelijk grote investering, maar wel eentje die zich terugverdient indien je er volle kracht vooruit mee gaat werken. Levend bloed analyse is een makkelijk toegankelijk, laag-drempelige manier voor velen om voor het eerst kennis te maken met alternatieve of natuurgerichte gezondheidszorg.

Wat kunt u verwachten?
Deze opleiding is erop gericht om je op te leiden als therapeut die zelfstandig in staat is een LBA te doen. Dit betekent dat je aan het eind van de opleiding in staat bent om het bloed te analyseren op afwijkingen volgens de methode Levend Bloed Analyse. Je bent in staat om de uitslag te interpreteren en de resultaten uit te leggen aan de cliënt.  Dat wil zeggen dat je aan het eind van de opleiding de kennis en de vaardigheden bezit die nodig zijn om iemands bloed te analyseren op afwijkingen volgens de methoden van Levend Bloed Analyse en de vrije radicalen test. De opleidingsmap bevat alle theoretische informatie die je nodig hebt. De praktijklessen zorgen voor de essentiële oefening van alle te verrichten handelingen. We zullen tijdens de opleiding gebruik maken van microscoop, camera en monitor om in de praktijk te oefenen tijdens de lesdagen.

 Meerwaarde praktijk
Er zijn diverse redenen om deze cursus te volgen als  meerwaarde van de praktijk.
• De cursus draagt enorm bij tot een grotere achtergrondkennis van de therapeut, maar kan ook een bijdrage betekenen in de toeloop van mensen die een onderzoek willen laten doen. Het bloedonderzoek kan apart berekend worden of maakt deel uit van een heel consult.
• Het monitoren van de resultaten geeft veel vertrouwen bij de cliënten
• Het geeft extra informatie bij klachten die moeilijker te definiëren valt.
• Het monitoren heeft een hoge educatieve waarde

Doelgroep
Orthomoleculaire- artsen en therapeuten, Chinees geneeskundige therapeuten, homeopaten of andere therapeuten met een afgeronde opleiding in de natuurgeneeskunde
Opleidingsniveau
HBO

Gewenste vooropleiding
Afgeronde opleiding op HBO niveau in de natuurgeneeskunde

Studie belasting
36 docent contact uren en ongeveer 48 studie belastinguren

Certificering
Met 100% deelname ontvangt u een certificaat van deelname

Data:
We starten bij voldoende inschrijvingen in september / oktober dit jaar

Lestijden: van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Kosten: € 720,- inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee, exclusief microscoop. Per les betalen is mogelijk, de kosten zijn dan € 125,- per lesdag.
Copyright © Jevita Opheusden