tai chi
Workshops

khong
logo

Workshops JeVita 2012

Aanmeldingen en info:
Praktijk Jevita
0488-428821 of 06-21563139
bert@jevita.nl

Zaterdag 22 juni:  TuiNa Ontspanningsmassage  door Bert Bouwman
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk die iets met massage wil doen.
Of u het wil gaan gebruiken voor klachten of gewoon om heerlijk te ontspannen.
Een kennismaking met een mooie techniek die zowel helend als ontspannend kan werken. Op deze dag leert u de 9 belangrijkste massage grepen  en -handelingen.
Deze kunt u “stevig” toepassen bij spierklachten of “soepel en zacht” voor het ontspannen.
Goed voor iedereen. U zult verbaasd staan hoeveel u in één workshop kunt leren van massage en hoeveel plezier u er aan beleeft. Tijdens de workshop wordt er onder de deelnemers op elkaar geoefend. U ervaart zo aan den lijve hoe het effect van de behandeling is. De dag bestaat uit veel praktijk en weinig theorie.
Bij voldoende belangstelling, is er een mogelijkheid  tot een verdiepingsworkshop in het najaar.
Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur.
Kosten  €  65,- inclusief lunch.
Aanmeldingen en info:
Praktijk JeVita : 0488-428821 of   06-21563139 of bert@jevita.nl

 

Vrouwendag  door  Vandevi  Browa (Nieuwe datum wordt vastgesteld bij voldoende inschrijvingen)
Onze geest is altijd zeer actief. Veel gedachten verdwalen in ons onbewuste en sommigen verankeren zich dan in ons onderbewuste waar ze vaak mede door onze actieve mind hun eigen weg gaan, eigenlijk ons afleiden van ons werkelijke zijn als vrouw.
Deze gedachten worden gevoelens, emoties, verlangens, fantasieën en uiteindelijk onze werkelijkheid in ons dagelijks leven. Oude pijnen, trauma’s, blokkades en beperkingen, ook diegene die je al (deels) verwerkt hebt, laten meestal diep in ons systeem iets achter, wat ons nog steeds kan belemmeren in het NU.
Dit zijn oude energieën en programma’s, opgeslagen op celniveau, die zich vaak uiten in fysieke klachten zoals vermoeidheid, maag en/of darmklachten, slaapproblemen, migraine en stress etc. Dit kan weer leiden tot impulsieve beslissingen, slechte communicatie, onzekerheid, arrogantie en zelfopgelegde stress enz.
Jezelf (h)erkennen in het ander, elkaar voeden en eren.
Tijdens deze vrouwendag gaan we onze ervaringen met elkaar delen.
Rituelen en helingceremonies uit verschillende tradities ervaren, samen met meditatie, zang en dans.
Investeer in jezelf en meer balans in je leven. Creëer meer evenwicht tussen je lichamelijke, emotionele en geestelijk welzijn.
Ik heb een rijke heling achtergrond en ik ben in contact gekomen met een intense kracht in mij zodat ik me kon verbinden met mijn oerkracht als vrouw. Graag wil ik, dat wat ik verworven heb delen met alle vrouwen, zodat we ons werkelijke ZIJN kunnen leven.
Voor meer info en opgave, zie mijn website:
www.vandevi-s-soulfood.nl/activiteiten.html
Tijd van 10:00 tot 16:00 uur
Investering: € 88, -
Bij belangstelling en voor meer info kunt u steeds terecht bij:
Praktijk Jevita:   0488-428821  of  06-21563139 of bert@jevita.nl

Zaterdag 29 juni:  Ontzuren door Voeding door Bert Bouwman
In deze workshop komt ter sprake hoe belangrijk vitale voeding is voor uw gezondheid en zelfherstellend vermogen!
De eerste ontsporingen in je lichaam beginnen in de meeste gevallen met een verzuring. Dit is de basis voor vermoeidheid, vage klachten, pijnen, algehele malaise, ontstekingen, gewichtstoename, stemmingswisselingen, depressie, hormonale onbalansen enz, enz.
Door te ontzuren en ontgiften is de weg naar herstel weer mogelijk en gaat u op weg naar vitaliteit! Enkele onderwerpen: De oorzaken van verzuring, uitleg over de gevolgen van verzuringen in je lichaam en wat je er allemaal aan kunt doen.
Omdat voeding hierin een belangrijke rol speelt, komt er ook een complete vitale voedingsvisie aan bod, oorzaken van degeneratie van voedsel, vitale voedselkeuze, de verkrijgbaarheid, energetische eigenschappen van voedsel, ontgiften met voeding, de kracht van water, wat u moet weten over zout, vitale vetten, eiwitproblematiek, vitamines en mineralen in voeding, koolhydraten en gewichtsbeheersing, “je bent wat je eet” en “je bent wat je verteert,” bekende uitspraken verklaard en nog veel meer.
Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur.
Kosten € 75,- inclusief lunch. Aanmeldingen en info:
Praktijk JeVita:  0488-428821  of  06-21563139 of bert@jevita.nl

Dinsdag 2 juli:  Kennismaking  Aromatherapie door Jolanda Veldhoen
Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op het gebruik van etherische olie  en andere natuurlijke geurextracten. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Binnen de aromatherapie zijn verschillende stromingen die elk andere benaderingen, methoden en gebruiken hebben.
Jolanda heeft in Apeldoorn een praktijk als schoonheidsspecialiste, aromatherapeute en voetreflexologe. Bij Weleda en Volatile is zij bekend als medewerkster in de geurlijn.
Zij praat met liefde en kennis over de etherische oliën, hun werking en toepassing,  maar ook de bereiding ervan. Ze heeft in een aantal landen aan het volledig proces van oogsten en bewerken van bloemen en planten meegewerkt.
Het is een plezier te zien en te horen hoe ze een geurorgel samenstelt.
Als docente kan zij u op heldere wijze inwijden in de geurige wereld van de aromatherapie.
We beginnen om 10 uur en stoppen om 16 uur.
Kosten 65€ inclusief lunch
Aanmeldingen en info:
Praktijk JeVita:  0488-428821 of   06-21563139 of bert@jevita.nl

Zaterdag 6 juli:    Omgaan met emoties en gedachten door Bert Bouwman
Tijdens deze dag krijg je inzicht in de werking van emoties en gedachten, leer je dat je de baas kunt worden over je eigen denken en hoe  om te gaan met emoties.
Hiervoor wordt het mechanisme emoties belicht vanuit het Chinese, westerse en Indiase denken. Emoties bekeken op eeuwenoude en moderne wijze.
Door middel van oefeningen gaan we onze eigen emoties herkennen.
Misschien herkent u dit wel: steeds weer die terugkerende vervelende emoties, die negatieve plakkende gedachten.
Maar weet dat uw lichaam u een boodschap geeft en u daar eigenlijk dankbaar voor zou moeten zijn? In deze workshop leert u de betekenis van emoties en de kracht van het denken.
De mens is een wonderlijk schepsel in een wonderlijke wereld vol met prikkels, uitdagingen en kansen. We zijn groot gebracht in een cultuur waar u hebt leren nadenken. Wat we vergeten zijn, is dat lichaam en geest samen één geheel vormen.
Het negeren van onze gevoelens kan innerlijke conflicten opleveren. Dit is wat wij noemen “stress”.
Door middel van oefeningen en uitleg over de betekenis van al die emoties en gedachten, gaan we u die dag in het gevoel terug brengen.
Na deze dag kunt u begrijpen waar emoties vandaan komen.  En u krijgt handvaten ze om te buigen naar belangrijke raadgevers voor uzelf. Hierdoor kunt u de baas worden over uw denken en kunt u steeds een keuze maken of u positief of negatief wilt denken.
Voel maar eens wat dit u kan opleveren.
Een waardevolle dag die u lang positief bij zal blijven en waar u in het dagelijkse leven vol uitdagingen veel aan zult hebben.
Tijd: Van 09.30 uur tot 17.00 uur.
Aanmeldingen en info:
Praktijk JeVita:  0488-428821 of   06-21563139 of bert@jevita.nl
Kosten € 85,- inclusief lunch.

 

Ontspannings Voetreflexmassage door Jolanda Veldhoen – Tweedaagse Workshop
Voetreflexologie is wellicht één van de oudste gezondheidstherapieën die er bestaan, zo ongeveer 5000 jaar. De behandeling bestaat uit een krachtige drukpuntmassage op beide voeten. De ervaren therapeut kent de relatie tussen het lichaam en de overeenstemmende zones op de voeten en leest als het ware de algehele conditie.
Een verstoring in het energetisch systeem  is voelbaar aan de huidtonus van de voeten. Via drukpuntmassage  wordt de energiestroom gestimuleerd of gereguleerd waardoor het lichaam zich kan herstellen.
Iedereen kan baat hebben bij reflexologie. Je conditie kan in optimale vorm gebracht worden voor uitzonderlijke prestaties in examentijd en sport of gewoon voor de ontspanning.
De massage kan intens en helend zijn, maar ook aangenaam ontspannend. Niet alleen de gezondheid, maar ook het genieten komt aan de orde.
De inhoud van de 2-daagse workshop Voetreflex-Ontspanningsmassage:

Jolanda is docente voetreflexologie met een grote liefde voor etherische olieën.
Tijdens deze workshop laat zij u letterlijk en figuurlijk ruiken aan de aromatherapie.
Kosten (€65,- per dag) in totaal € 130 voor twee dagen les inclusief lunch
We hebben nog geen datum voor deze interessante workshop. We horen graag van u of u belangstelling heeft voor deze mooie workshop.
Bij belangstelling en voor meer info:
Praktijk JeVita : 0488-428821  of   06-21563139 of bert@jevita.nl

Graag brengen wij de volgende therapeutische training onder uw aandacht.

Leven met pijn en/of vermoeidheid.
De training leven met chronische pijn en vermoeidheid richt zich op het ontdekken van de mogelijkheden die jij hebt - ook met pijn en vermoeidheid.
Chronische pijn en vermoeidheid leidt vaak tot gevoelens van machteloosheid, boosheid angst of verdriet. Het kan je zelfvertrouwen aantasten en het plezier in het leven.
Je wilt waarschijnlijk het liefst van die pijn afkomen en mogelijk heb je hier al van alles voor gedaan. Medicijnen, fysiotherapie, meer bewegen, minder bewegen, noem maar op. Je kunt van jou niet zeggen dat je niet probeert, toch?
Waarom lukt het dan niet, en loopt het niet zoals je wilt? Waarom kom je er niet vanaf?
Met deze training sla je een andere weg in. Jouw weg. Het leert je niet om van je pijn en vermoeidheid af te komen. Het leert je wél om weer een waardevol en vitaal leven op te bouwen - met minder last van je klachten.
De training leert je niet om een van de pijn en vermoeidheid af te komen. Het leert je wel om weer een waardevol en vitaal leven te kunnen leiden en om op een andere manier met je klachten om te gaan!

Programma.
De training bestaat uit 3 dagdelen van 4 uur van 13.00 – 17.00 uur.

Zaterdag 31 augustus Dagdeel 1:
“de pijn en vermoeidheid horen erbij... maar ik wil dat het weggaat!”
Acceptatie en ervaren van verlies staan deze dag centraal. Wat is de invloed van jouw gedachten, stress en emoties op je lichaam. Hoe ga je om met emoties, wat vertellen je gedachten.

Zaterdag 7 september Dagdeel 2:
"met deze pijn is het leven ondraaglijk'.
Deze dag staat de invloed van het denken centraal. Wat zijn jouw overtuigingen en hoe beïnvloeden die jouw beleving van je aandoening.

Zaterdag 14 september Dagdeel 3:
"ik ben soms zo gefrustreerd, ik kan niet doen wat ik wil."
Je krijgt inzicht in hoe je omgaat met spanning, verdriet, boosheid en angst. Wat heb je verloren en wat doet dat met je. Hoe kun je leven binden met het hier en nu en ervaren wat nog wel goed gaat.

Na het volgen van de bovenstaande training, kunt u een verdiepingstraining van eveneens drie dagdelen volgen:

Zaterdag 26 oktober Dagdeel 4:
"wat voor persoon wil ik zijn?"
Deze dag gaan we op zoek naar jouw waarden. Wat is echt belangrijk voor je, hoe geef je dat vorm in je leven, hoe maak je keuzes en hoe stel je grenzen

Zaterdag 2 november Dagdeel 5:
"veranderen gaat niet vanzelf".
Doorbreek patronen en leer nieuwe gewoonten. Staan voor jezelf en het kennen en herkennen van je persoonlijke kwaliteiten.

Zaterdag 9 november Dagdeel 6:
"ze zullen wel denken dat punt…."
Deze dag staan jij en je omgeving centraal: welke reacties kun je krijgen en wat verwacht jij van anderen? Hulp vragen, wat doet dat met je?

Gratis is er een extra terugkomdag, de datum wordt hier gezamenlijk vastgesteld, de titel is: "meer vervulling in je leven".
Dit is een terugkom dagdeel, wat gaat goed wat lukt (nog) niet? Wat is er veranderd in je leven sinds de start van de training. Wat heb je nog nodig?

Werkvorm.
Elke bijeenkomst bestaat uit informatie-overdracht, evalueren, oefenen, ervaren en verbeelden. Tussendoor worden huiswerkopdrachten meegegeven zodat wat je hebt geleerd verankerd wordt in je dagelijks leven. We maken gebruik van actuele kennis en ervaring uit de pijn therapie, mindfulness, de holistische natuurgeneeswijze en ACT (Acceptatie & Commitment therapie).

Coaches
Elseline van den Assem - gedragscoach en ervaringsdeskundige
Bert Bouwman - natuurgeneeskundig therapeut
Marjolijn Knot - Beeldend coach en kunstzinnig therapeut

Deze training wordt ook in Velp gegeven op de volgende data:
Maandag 16 september, 23 september en 30 september
De verdieping op Maandag 28 oktober, 4 november en 11 november
De training vind plaats in de middag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Voor koffie en thee wordt gezorgd.
Locatie: Coachhuis Velp

De Kosten.
De kosten voor de drie daagse training bedragen €175,- en de kosten voor de verdieping zijn ook €175,-

Voor het aanmelden of voor meer informatie kun je bellen: (06) 194 256 33 of het Aanmeldformulier invullen zie www.levenmetpijnenvermoeidheid.nl

Bij belangstelling en voor meer info kunt u ook terecht bij:
Praktijk Jevita: 0488-428821  of  06-21563139 of bert@jevita.nl

Copyright © Jevita Opheusden